Nieuwsflits

Handbiker Carmen Koedood behaalt zilver op de tijdrit tijdens de WK in Emmen.

SPONSOREN
TEKZ BelastingadviseursSchaap Interim Food Services
De Hooge Waerder

Mijn naam is Carmen Koedood en ik ben geboren op 15 november 1996 te Amsterdam.

Ik ben prematuur geboren, waarbij mijn zenuwen door een hersenbloeding beschadigd zijn (Cerebrale Parese). Hierdoor heb ik spasme in al mijn ledenmaten en ben ik rolstoelafhankelijk.

Vanaf 2015 beoefen ik op topsportniveau het handbiken. Handbiken is een van de paralympische vormen van het wielrennen. In plaats van dat je met je benen fietst, fiets   je met je armen.

Via de handbikebattle, een recreatieve handbikewedstrijd in Oostenrijk voor revalidatiecentra in heel Nederland, ben ik in aanraking gekomen met het handbiken.

Datzelfde jaar ben ik naar een Paralympische talentdag gegaan op Papendal. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik al in 2015 mijn eerste World Cup in Italië reed. Daar behaalde ik op de wegrit mijn eerste zilveren medaille. In 2016 was ik door mijn goede resultaten wel gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen in Rio maar helaas niet geplaatst. Ik had echter het geluk dat ik via het NOC*NSF en de Johan Cruijff Foundation, samen met andere jonge talentvolle parasporters, een talentstage naar Rio kreeg aangeboden.

Voor 2017 had ik mij als doel gesteld om goud te halen op de WK in Zuid-Afrika. Dit lukte niet alleen met de tijdrit maar ook met de wegwedstrijd. Mijn  beide wereldtitels heb ik dit seizoen weten te prolongeren op de WK in Maniago, Italië. Daarnaast heb ik ook het eindklassement van de Wereldbekerwedstrijden van 2018 op mijn naam weten te schrijven.

Mijn ambitie om naar de Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo te gaan is alleen nog maar groter geworden.

De Chantal Molenkamp Foundation ondersteunt mijn Road To Tokyo!