Nieuwsflits

Handbiker Carmen Koedood behaalt zilver op de tijdrit tijdens de WK in Emmen.

SPONSOREN
TEKZ Belastingadviseurs
De Hooge WaerderSchaap Interim Food Services

Hallo!

 

Ik ben Fleur Jong (23), paralympisch atlete gespecialiseerd in de 100 en 200 meter. In 2014 ben ik met atletiek begonnen wat mij enorm veel heeft gebracht! Naast een prachtig topsportleven en toernooien, met als hoogtepunt deelname aan de Paralympische Spelen in  2016, heeft atletiek mij letterlijk weer op de been gebracht.

 

In 2012 is een bacterie mijn bloed binnen gedrongen, waarna mijn lichaam in een toxic shock reactie raakte. Mijn voeten en uiteinde van mijn vingers stierven af en moesten geamputeerd worden. Na 3 maanden in het ziekenhuis, waarvan 3 weken in coma, en 3 maanden in een revalidatiecentrum kwam ik weer thuis en wilde ik weer mijn leven oppakken. Alles was anders. Ik was anders.

 

Dit weerhield mij er echter niet van om op zoek te gaan naar een leuke sport. Ik kon inmiddels lopen op mijn protheses en dus ging ik erop uit. Ik belandde op de Paralympische talentendag waar ik er bij atletiek vrij snel uit werd gepikt. Een paar weken later sloot ik aan bij een training van de paralympische selectie en sindsdien heb ik de atletiekbaan nooit meer verlaten. Na een jaartje trainen op mijn normale protheses, kreeg ik voor het eerst de welbekende blades! Toen was ik verliefd! Ik stuiterde nog alle kanten op maar voelde dat ik snelheid kon maken. Dat was zo gaaf!

 

Inmiddels heb ik 3 mondiale toernooien gedaan; WK 2015 Doha (Brons 200m), Paralympische Spelen 2016 Rio de Janeiro en WK 2017 Londen. In 2018 heb ik een operatie moeten ondergaan om de kans op blessures aan mijn stomp de verminderen. Nu ben ik op de weg terug naar de atletiekbaan, om uiteindelijk in Tokyo 2020 weer mee te kunnen strijden om de medailles!

 

Een essentieel onderdeel van mijn sport zijn mijn protheses, en daar zal de Chantal Molenkamp Foundation zijn steentje aan bij dragen. Ik ben erg blij dat zij mij steunt op de weg terug naar de top!