Nieuwsflits

Handbiker Carmen Koedood behaalt zilver op de tijdrit tijdens de WK in Emmen.

SPONSOREN
De Hooge WaerderSchaap Interim Food Services
TEKZ Belastingadviseurs

De Chantal Molenkamp Foundation

 

De Stichting Chantal Molenkamp Foundation is opgericht op 25 januari 2013. Het huidige bestuur bestaat uit Rob Schaap (penningmeester) en Leon Molenkamp (secretaris). De functie van voorzitter is momenteel vacant.

 

Over de oprichting

Na de Paralympische Spelen in Londen in 2012 besloot Chantal om deel te willen gaan nemen aan de Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Hiervoor had zij sponsors nodig. Chantal werd tijdens een platformbijeenkomst voor maatschappelijk ondernemen, georganiseerd door Stichting De Waaier, in de gelegenheid gesteld een pitch te doen. Enkele ondernemers waren zo onder de indruk van het verhaal van Chantal, dat men spontaan met het idee kwam de zaak professioneel aan te pakken. Dit was de eerste stap naar het oprichten van de stichting.

 

Over de stichting
De stichting heeft tot doel het ondersteunen van sporters met een lichamelijke beperking. Dit zal vooral steun op financieel gebied zijn. Chantal is het boegbeeld van haar eigen Foundation.

De formele formulering van de doelstelling van de Stichting Chantal Molenkamp Foundation luidt als volgt:

Het bevorderen van de (top)sport uitoefening door gehandicapten, alsmede de behartiging en ondersteuning van hun belangen in het algemeen en meer specifiek op financieel gebied.

Het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.