Chantal en Rudmer zwemmen voor het goede doel!

ALKMAAR - De vreselijke ziekte ALS móet verslagen worden, help ons mee! Op 8 september 2013 is het zover! Dan duiken wij de Amsterdamse grachten in en leggen we in open water 2013 meter af om geld in te zamelen voor onderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS (Amyotrofe Laterale Sclerose). Vorig jaar, in 2012, vond de eerste editie van deze City Swim plaats.

Er werd een gigantisch bedrag bij elkaar gezwommen door al diegenen die een bijdrage willen leveren om ALS in de toekomst de kop in te drukken!

Dit jaar willen wij met ons team ook een bijdrage leveren. Drie teamleden zijn actief in de landelijke politiek: Ockje, Rudmer en Pieter. We kennen elkaar als betrokken en enthousiaste VVD-leden en zetten graag onze schouders ergens onder. Wij zijn bewonderaar van ons vierde teamgenootje, ons eigen Alkmaars trots: Chantal Molenkamp! Chantal heeft de auto immuun ziekte Mixed Connective Tissue Disease. Toen 7 jaar geleden bleek dat zij door actief zwemmen minder last had van haar ziekte, heeft zij besloten zich volledig op het sporten te storten. En zo kan het gaan... Chantal is nu wereldrecordhoudster op de 50 meter vlinderslag en Nederlands recordhoudster op de 50 meter vrije slag. Haar grote doel: goud bij de Paralympics 2016 in Rio de Janeiro.

Gezamenlijk duiken wij op 8 september het water in. Wij zwemmen vol overtuiging en zeer gemotiveerd ruim 2 km door de Amsterdamse grachten voor jouw donatie aan ALS onderzoek. Steun ons! Een donatie doen is slechts een paar ‘clicken’ werk.

Kijk op http://www.amsterdamcityswim.nl/nl/vvd-tweede-kamer . Laten we samen veel geld en aandacht voor ALS bij elkaar zwemmen. Heel veel dank!

Chantal, Ockje, Rudmer, Pieter

 

www.dichtbij.nl16 AUGUSTUS 2013

OVERZICHT