Enthousiasme Molenkamp in Montreal

Montreal - "Supergaaf". De enthousiaste reactie van Chantal Molenkamp na haar finale op de eerste dag van de IPC wereldkampioenschappen zwemmen in Montreal was veelzeggend. Waar de 22- jarige zwemster uit Alkmaar een jaar geleden tot haar diepe teleurstelling bij de Paralympische Spelen in Londen niet in slaagde, dat was haar gisteren dus wel gelukt op het mondiale titeltoernooi in Canada.

 

De DAW-zwemster - bij wie op vijftienjarige leeftijd werd vastgesteld dat ze door een ziekte last heeft van ernstige vermoeidheid en krachtverlies - komt uit in de gehandicaptenklasse S10.

 

Molenkamp kwalificeerde zich maandagavond in Montreal voor de eindstrijd op de 100 meter vrije slag met de zevende tijd in de series: 1.05,67. In de finale ging het iets sneller en eindigde ze als zesde. "Ik zat heel dicht bij mijn persoonlijke record", jubelde Molenkamp. Het goud in de S10-categorie was voor de twintigjarige Sophie Pascoe uit Nieuw-Zeeland in de wereldrecordtijd van 1.00,15.

Molenkamp, die als doelstelling voor de komende jaren heeft zich te plaatsen voor de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro, start later deze week in Montreal ook nog op de 50 meter vrije slag.

Noordhollands Dagblad14 AUGUSTUS 2013

OVERZICHT