Verslag WK 2019 van Fleur Jong

WK atletiek Dubai 2019
 

Mijn comeback en debuut tegelijk. 

 

Twee weken ben ik alweer terug in Nederland maar nog elke dag denk ik even terug aan de WK. En mijn glimlach is nog altijd even groot! 2019 was een bizar jaar. Na een mislukt operatie was de weg terug ingezet maar waar deze zou eindigen hadden we geen enkel idee over. Ik hoopte alleen maar op het beste, en zorgde dat ik elke dag deed wat nodig was om weer een beetje beter te worden. In april op trainingsstage voelde ik mij weer echt een atleet en op 1 juni deed ik voor het eerste sinds lange tijd weer mee aan een wedstrijd! Zo trots als een pauw was iedereen, ik ook. Kwalificatie voor de WK was een behoorlijk doel, maar langzaam kwam dat steeds dichterbij. Toen het lukte was mijn seizoen eigenlijk al geslaagd, want het was een echt wonder!

 

Op de WK heb ik mijn definitieve comeback gemaakt en stond ik daar weer. Naast al mijn concullega's in mijn orane tenue. Tegelijkertijd maakte ik ook mijn debuut op een nieuw onderdeel: verspringen. Dat was ontzettend spannend! Heel even was ik weer het ''rookie'' en niet de ervaren atleet die al 3 toernooien mee heeft gemaakt. Ik moet toegeven dat dat best prettig voelde, verfrissend bijna! De WK was mijn 4e verspring wedstrijd ooit dus het was nog veel aftasten en ontdekken. In mijn laatste sprong, sprong ik 5,16 meter en veroverde ik de 3e plek. Maar een Japanse had ook een supergoede laatste poging waardoor ik 4e werd. Jammer? Ja tuurlijk wel een beetje maar jeetje... 4e van de wereld op een nieuw onderdeel in natuurlijk fantastisch! En ik sprong ook voor het eerste met échte verspring protheses!

Mijn andere onderdeel was de 100 meter en daar had ik een heel duidelijk doel: de finale halen! In 2016 en 2017 was ik 9e op dit onderdeel en miste ik op een haar na de finale. Maar dit jaar heb ik mijn PR verbeterd en stond er goed voor! 's ochtends on 10:15 in de brandende Dubai zon stond ik opgelijnd voor mijn serie en werd ik 2e! Ik was direct door naar de finale die 's avonds was. Ik was superblij en opgelucht! Dit kon niet meer mislukken! Uiteindelijk in de finale werd ik 7e. 

 

4e en 7e van de wereld. Klinkt niet slecht hoor! Mijn comeback gemaakt & mijn debuut gemaakt. Ik zeg geslaagd toernooi! Op naar 2020!

 

28 NOVEMBER 2019

OVERZICHT